بسترهای مناسب برای توسعه روابط ایران و بحرین-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین
سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

بسترهای مناسب برای توسعه روابط ایران و بحرین

سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه برقراری ارتباط میان ایران و بحرین به‌دلیل روابط گذشته آن‌چنان مشکل نیست، گفت: علاقه مردم بحرین به ایران به‌دلیل اینکه بیشترشان شیعه هستند و حتی اصالت ایرانی دارند، به بهبود روابط دوجانبه کمک می‌کند.
سید رضا صدرالحسینی؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۴ - ۱۳ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 02
کد خبر: ۱۷۷۷۹۳

بسترهای مؤثر توسعه روابط ایران و بحرین

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در راستای تلاش‌های دیپلماتیک برای برقراری روابط میان ایران و بحرین و تبادل هیئت میان دو کشور، قرار است هیئتی از بحرین به ایران سفر کند. منابع بحرینی در این زمینه گفته‌اند، رئیس جمهور ایران قرار است به عربستان سفر کند و بعد از این سفر مذاکرات و سفرهای متقابلی میان مسئولان ایرانی و بحرینی انجام خواهد شد.

 

 

سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل بین‌الملل درباره ازسرگیری روابط دیپلماتیک ایران و بحرین به «راهبرد معاصر» گفت: طبق نقشه راه تعیین شده از سوی دولت سیزدهم، راهبرد سیاست خارجی متوازن  با تأکید بر گسترش روابط با کشورها مدنظر قرار گرفت و در این مسیر ازسرگیری و بهبود روابط با همه کشورها ازجمله کشورهای منطقه هدف اصلی بوده است. 

 

بعد از احیای روابط با عربستان سعودی، راه برای گسترش روابط با کشورهای عربی و اسلامی باز شد

وی افزود: اقدامات دستگاه سیاست خارجی در یک سال گذشته همان چیزی است که در برنامه و نقشه ارائه شده  به‌وسیله آیت‌الله رئیسی، رئیس جمهور کشورمان و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه از ابتدای کار مطرح شده‌ بود.  تقارن حرکت‌های دستگاه سیاست خارجی با برنامه اعلام شده از سوی وزارت امور خارجه نشانه های مثبت خود را در گسترش روابط با کشورهای مختلف ازجمله کشورهای منطقه نشان می دهد. 

 

 

کارشناس مسائل بین‌الملل معتقد است: همان‌گونه که پیش بینی می شد، بعد از احیای روابط با عربستان سعودی، راه برای گسترش روابط با کشورهای عربی و اسلامی باز شد.  منظور از باز شدن راه این نیست که تاکنون همه راه ها بسته بود، بلکه امکان گسترش روابط بسیار سخت بود. 

 

 

صدرالحسینی گفت: هر چند بعضی دولت‌ها مانند بحرین، خود عامل قطع ارتباط با جمهوری اسلامی بودند و بسیاری از اموراتشان به‌ويژه در زمینه سیاست‌خارجی وابسته به عربستان سعودی است، پیش بینی این موضوع چندان دشوار نبود که بعد از احساس روابط ایران و عربستان، ارتباط میان ایران و بحرین بار دیگر برقرار شود. 

 

 

کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: طبق گزارش‌های منتشر شده در برخی رسانه های منطقه ای، قرار است هیئتی از بحرین به ایران سفر کند، ضمن اینکه به نظر می‌آید برقراری ارتباط میان ایران و بحرین به‌دلیل روابط گذشته آن‌چنان مشکل نیست. علاقه مردم بحرین به ایران به‌دلیل اینکه بیشترشان شیعه هستند و حتی اصالت ایرانی دارند، به بهبود روابط دوجانبه کمک می‌کند. 

 

 

صدرالحسینی توضیح داد: هرچند جزیره بحرین 50 سال پیش از ایران جدا شد، ولی علایق مردم بحرین نسبت به ما از بین نرفته است و وقتی از مردم اصیل بحرین سخن به میان می آید، سربسته نشان می‌دهد افرادی  از کشورهای آسیایی به خصوص شرق آسیا همچون مالزی، اندونزی، هند و پاکستان برای زندگی به بحرین آمدند و هویت بحرینی گرفتند. نظام آل‌خليفه نیز درصدد است این افراد را به‌عنوان جمعیت بحرین معرفی کند، در حالی که جمعیت واقعی بحرین نیستند. 

 

هرچند جزیره بحرین 50 سال پیش از ایران جدا شد، ولی علایق مردم بحرین نسبت به ما از بین نرفته است

وی افزود: مردم اصیل و واقعی بحرین به دلیل مشکلات ایجاد شده در سال های اخیر در خارج از بحرین زندگی می کنند، اما تأثیرات اقتصادی و فرهنگی میان مردم فعلی بحرین دارند؛ علاوه بر این، به جمهوری اسلامی، مردم ایران و عتبات مقدس در کشورمان همچنان علاقمند هستند، بنابراین کار دشواری نیست در زمان کوتاهی روابط ایران و بحرین  عادی سازی شود و هیئت های دو طرف به ایران و بحرین رفت و آمد کنند.

 

 

کارشناس مسائل بین‌الملل تأکید کرد: بی‌تردید پس از سفر احتمالی رئیس جمهور کشورمان به دعوت سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان به ریاض روابط ایران و کشورهای عربی ازجمله بحرین قوی تر می شود. همچنین سفر هیئت بحرینی و مذاکرات دوجانبه می تواند کار را برای حل اختلافات دو کشور تسهیل کند، بنابراین ازسرگیری روابط میان ایران و عربستان و ایران و بحرین را باید به فال نیک گرفت. 

 

 

صدرالحسینی گفت: هر چقدر روابط با کشورهای حوزه خلیج فارس گسترش یابد، در حوزه‌های مختلف اقتصادی، تجاری، اجتماعی و گردشگری مذهبی و غیر مذهبی، منفعت دو کشور تضمین و زمینه برای کاهش دخالت کشورهای فرامنطقه ای  به‌ویژه رژیم صهیونیستی فراهم می شود و رافع چالش‌های امنیتی منطقه خواهد بود.

 

 

وی عنوان کرد: دخالت رژیم صهیونیستی در منطقه غرب آسیا به ویژه میان کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس به هیچ وجه به نفع منطقه نیست، هرچند رژیم صهیونیستی در این موضوع بیش از حد تبلیغات و اغراق می کند، اما حل اختلافات، گفت‌وگوی رو در رو و مشخص کردن طرح امنیتی، قدرت منطقه ای به همراه مشارکت همه کشورها و منفعتی که کشورهای منطقه در طرح امنیتی می برند قطعاً در راستای حفظ منافع همه کشورهای منطقه است؛ لذا می توان فعالیت های اقتصادی و تجاری خود را افزایش و حرکت جدیدی در حوزه اقتصاد و تجارت منطقه ای شکل داد.

 

 

ارسال نظر
آخرین اخبار